Otvorena kuhinja 23. Mar 16. 19:00

Tagovi

Zajednička veganska večera: Priča o hlebu

Otvorena kuhinja CK 13 i Radionica hleba Wovenchef vas pozivaju da u okviru Zajedničke veganske večere poslušate kratku priču o hlebu.
Proučavajući kulturološka i religijska značenja hleba, njegovo mesto u istoriji i u svakodnevnom životu, Dimitrije Vujadinović u svojoj knjizi Hleb na 200 načina piše: „Tajna hleba leži u njegovoj istinskoj gastronomskoj vrednosti, duhovnoj i kulturnoj posebnosti. Misterija i čudesnost hleba nije muzejska vrednost, to je živa ljudska riznica kolektivnog pamćenja. (…) Priča o hlebu je priča o čoveku koji nas upoznaje s antropološkim, simboličkim, kulturološkim, socijalnim i gastronomskim aspektima ljudskog života.”

wovenchef

Foto: Radionica hleba Wovenchef
Tokom ovog razgovora, upoznaćemo se sa 5 elemenata koji su potrebni da bismo dobili kvalitetan i ukusan hleb, a to su VODA, SO, BRAŠNO, VREME I TEMPERATURA. Imaćete priliku da saznate nešto o vrstama brašna i njihovoj primeni, kako se dobijaju i šta predstavlja koji tip brašna.
Kao i svake srede, uz ukusan veganski tanjir, mi ćemo za vas pripremiti svež, mirisan domaći hleb bez aditiva. Probajte i saznajte nešto novo i zamenite obrok s nogu veganskom večerom u društvu.

Podeli na:

facebook twitter