Festival samoorganizovanja
Festival, Muzički događaj 06. Sep 19. 21:00

Tagovi

UHO, GRLO, NOISE – Muzički program Festivala samoorganizovanja

UHO, GRLO, NOISE
06-08.09.2019
Festival samoorganizovanja

Festival u Crnoj kući ne bi bio potpun i ne bi imao pravi sjaj bez muzike i svirki kojima se završava uzbudljivi dan.

Svake večeri očekuju vas koncertni nastupi alternativnih bendova novije generacije, predstavnika savremenog andergraund zvuka i već prepoznatljivog urbanog stila koji u svojim muzičkim zamislima i žestokim nastupima nose dobar duh vremena: dovoljno bučni i buntovni da iznesu glas nove rokenrol generacije; dovoljno kvalitetni i progresivni da ih publika prepozna i prihvati kao nešto „novo i drugačije“.

Tokom tri dana festivala očekuju vas nastupi osam bendova: Šajzerbiterlemon (Beograd), Skupljeni Na Brzinu (Novi Sad), Stidnice (Zagreb), Crno dete (Beograd), 21 vek (Skoplje), Kriptidi (Zadar), Canabin (Novi Sad) i Proto tip (Beograd).

Ulaz je na donacije.

Donaciju vidimo kao jedan oblik participacije (nasuprot konzumerizmu, elitizmu i vladajućim ograničenjima u kapitalizmu) kojom se ističe solidarnost i podrška, briše granica između organizatora, izvođača i posetilaca i na taj način gradi održiva alternativa.

Ko ima manje, može dati manje; oni koji imaju više, mogu dati malo više. Donacija se zasniva na poverenju, zavisno o samoproceni i finansijskim mogućnostima svakoga od nas.

Doniraj i podrži scenu kojoj i sam_a pripadaš!

 

PROGRAM

1. dan – petak, 6. septembar

21:00 – SNB (Skupljeni Na Brzinu)

22:00 – Šajzerbiterlemon

23:00 – Stidnice

2. dan – subota, 7. septembar

21:00 – Crno dete

22:00 – 21 vek

23:00 – Kriptidi

3. dan, nedelja, 8. septembar

21:00 Canabin

22:00 Proto tip

 

O bendovima:

ŠAJZERBITERLEMON je beogradski garažni trio koji čine Ana Đurović na bubnjevima, Mario Marković na basu i pratećim vokalima i Jovan Sibinović – gitara i lead vokal. U maju ove godine su za zagrebački Geenger records objavili album prvenac „Iza naših zidova“ koji trenutno promovišu.

SNB (SkupljeniNaBrzinu) je punk bend iz Novog Sada nastao u Novom Kneževcu. Prošle godine su izbacili album “Brzopletost”, a izdavač je SKC Novi Sad. SNB čine Ivica Petrić (gitara, vokal), Mario Blažević (bas gitara, vokal), Miroslav Popov (bubnjevi).

Stidnice su iskrenost bez c dijelova, odsutnost nepotrebnog i kratka pozornost. Stidnice su nakupina generičkih glazbenih najava, disleksija – Stidnice su kratkog roka trajanja. Nakon što su krajem prošle godine svojim EP prvijencem “Zašto mucaš pišući” u Močvari neugodno iznenadile zagrebačku publiku, Stidnice su šest mjeseci nakon izbacile i friški novi nastavak. Njihov aktualni EP “Tebi je svejedno, a svima oko tebe je teško”, predstavlja drugo od ukupno tri izdanja koje će izbaciti unutar godine dana, dok zadnji čavao u lijesu znan kao i posljednje izdanje benda, EP “Sada si posve sam” stiže krajem rujna. Život je prekratak za duge pjesme, uhvatite Stidnice uživo dok još možete.

Crno dete je turbo rok pank džez trio iz Beograda. Njihova muzika je spoj slobodne improvizacije i komponovanih pesama (i instrumentala), baziranih na tradiciji nojza i psihodeličnog roka, uz elemente surfa, panka i džeza, a sve začinjeno blisko-istočnim i balkanskim ornamentima. Crno dete počinje sa radom 2010. godine kao solo projekat gitariste Damjana Brkića (Klopka za pionira, The Cyclist Conspiracy). Grupa postaje duo 2012. kada se Milan Bukejlović (Petrol, Virvel, Triko) pridružuje na bubnjevima. Od 2018. sastav je pojačan saksofonom koji svira Tomislav Marjanović – Rale (The Cyclist Conspiracy). Do sada su objavili tri albuma komponovane muzike: Riffs (2012), Dževad (2014), Zlatne stvari (2016) i jedan improvizovani živi album: Neponovljivo (2017). Na ovom nastupu će predstaviti svoju najnoviju, još neobjavljenu muziku.

21 век čine istaknuti muzičari skopske andergraund scene: Vasko Atanasoski, Rade Jordanovski i Deni Krstev (Bernays Propaganda, Xaxaxa,FxPxOx, My Tear) i sviraju melanholičnu muziku koja se prostire od post panka do tradicionalne makedonske muzike.

Kriptidi“ su se pojavili u Zadru krajem 2016. godine. Taj bend čine iskusni članovi koji već godinama djeluju na underground sceni u grupama od kojih su neke [mandelbrot set], „Trn u oku“, „Gatos Del Mundo“, „Missing Link“ i „Paperblast“. Ulogu frontmena preuzeo je zadarski underground pjesnik i kantautor Roberto Vodanović „Čopor“ čiji su atmosferični, nadrealni i angažirani tekstovi istovremeno prožeti jezom svakidašnjice, pobunom, ali i suptilnim humorom. Ostatak benda neobičnom kombinacijom instrumenata (bez električne gitare) stvara jedinstvene slojeve zvukova koji čine idealnu podlogu za Čoporove tekstove. „Kriptidi“ su glazbeno putovanje u nepoznato čak i dobrim poznavateljima rock glazbe. Može se reći da njihova glazba uključuje izvjesne elemente bluesa, punka, noise-a i apsurdnog popa, ali zasigurno će svaki slušatelj imati svoj doživljaj ovog unikatnog benda. Glazba Kriptida je energična i iskrivljena na način koji bi mogao slušatelje potaknuti da ponovno preispitaju sebe i svoje mjesto u društvu i svijetu. Kriptidi su trenutno u fazi snimanja još 6 pjesama koje će se naći na drugom albumu i s velikim isčekivanjem i zadovoljstvom se spremaju za svoje prvo pojavljivanje u Novom Sadu, uz krilaticu: “Kriptidi u novom gradu, Kriptidi u Novom Sadu, Kriptidi za nove ljude, samoorganiziranja neka bude!”

Canabin je stoner trio iz Novog Sada osnovan 2017. godine. Stvaraju pod velikim uticajem bendova kao što su Sleep, Soundgarden, Crowbar i Disciplina Kičme.

Proto tip je beogradska noise rock/post punk četvorka osnovana 2015. godine. Nakon kratke pauze sa beogradskim svirkama, zajedno sa novim gitaristom, bend se vraća sa novim materijalima koji su samo najava za ono što tek sledi. EP pod nazivom “Strah od izvesnog” u oktobru 2017. je izdat za “Slušaj Najglasnije”.

Vidimo se!

 

Podeli na:

facebook twitter