Naša samouprava, Tribina 28. Nov 17. 19:00

Tagovi

Tribina “Mesne zajednice danas”

Šta su mesne zajednice danas i čemu one služe?

Da li su mesne zajednice nasleđe socijalizma koje kao takvo treba ukinuti ili mesto za razvoj lokalne demokratije koje kao takve treba revitalizovati – da postanu živa i centralna mesta na kojima će građani razmatrati i odlučivati o pitanjima koja su od njihovog neposrednog i zajedničkog interesa?

Ko može da koristi mesne zajednice i za koje potrebe? Da li su mesne zajednice namenjene političkim partijama ili pre svega i isključivo građanima? Ko može da se kandiduje za članove saveta mesnih zajednica? Kakvi su odnosi između mesnih zajednica i gradskih uprava? Da li građani u mesnim zajednicama zadovoljavaju svoje zajedničke potrebe i interese i na koji način?

Ovo su samo neka od pitanja o kojima će govoriti učesnici tribine, a pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u diskusiji i podele svoja iskustva i uvide.

Na tribini će govoriti članice i članovi organizacija koje se bave pitanjem revitalizacije lokalnih samouprava: “Sretenje” (Požega), “Oštra Nula” (Banja Luka), “Grupa za konceptualnu politiku” (Novi Sad), kao i članice i članovi saveta mesnih zajednica.
……………………………………………………………………
Tribina je deo projekta “Naša samouprava” u okviru kojeg se bavimo animiranjem građana za aktivno učešće u lokalnoj samoupravi i zagovaranjem prava na autonomno odlučivanje o lokalnim pitanjma kao jednog od osnovnog preduslova demokratizacije društva.

Podeli na:

facebook twitter