Tribina NDNV
Tribina 25. Oct 18. 18:00

Tagovi

Srbija posle Vučića – Razgovor o Vojvodini i decentralizaciji

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Forum Ziviler Friedensdienst – Serbia pozivaju vas da na tribini u Novom Sadu:

SRBIJA POSLE VUČIĆA
– Razgovor o Vojvodini i decentralizaciji –

Četvrtak, 25. oktobar 2018. godine

Mesto: Omladinski centar Crna kuća, Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Početak: 18 časova

Učesnici:
Teofil Pančić, novinski pisac
Danica Stefanović, građanska akivistkinja
Aleksandar Popov, Centar za regionalizam

Moderator:
Dinko Gruhonjić, programski urednik NDNV-a

Ove godine navršilo se tačno 30 godina od “jogurt revolucije”, kada je nasilnim putem ukinuta vojvođanska autonomija. Bio je to početak kraja SFRJ i početak bede koja će svoju eskalaciju doživeti devedesetih u strašnim ratovima koji su za sobom ostavili pustoš svake vrste.

Vlast Aleksandra Vučića karakteriše, između ostalih demokratskih deficita, i dodatna, snažna centralizacija zemlje i poništavanje ionako krhke i neznatne vojvođanske autonomije. To nije čudno s obzirom da je u pitanju vlast koja ostvaruje kontinuitet sa Miloševićevom.

Šta je ostalo od Vojvodine danas? Da li je moguć politički, društveni i ekonomski oporavak zemlje koja je tako tragično centralizovana? Da li je položaj Vojvodine ekvivalentan nivou demokratije i sloboda u celom društvu? Da li će sadašnju vlast naslediti neko ko će razumeti zašto je centralizacija jedna od najskupljih reči Srbije? To su samo neka od pitanja na koja će, uz vašu pomoć, pokušati da daju naši sagovornici.

Vidimo se!

Podeli na:

facebook twitter