Sixto Rodriguez Slušaonica
Muzički događaj 21. Sep 19. 21:00

Tagovi

Slušaonica: Sixto Rodriguez

Prvu slušaonicu u novoj sezoni posvećujemo Sikstu Rodrigezu, detroitskom kantautoru koji je nesvesno stekao status kultnog umetnika u Južnoj Africi za vreme aparthejda. Iako su njegovi tekstovi bili strani tamošnjem stanovništvu, njegov antiestablišmentski pristup koincidirao je sa njihovom borbom.
 
Tokom večeri poslušaćemo nekoliko numera sa njegova dva studijska i dva lajv albuma, a videćemo i inserte iz filma “Searching for Sugar Man” koji oslikava napore njegovih južnoafričkih fanova da odagnaju glasine o njegovoj smrti i da sa njim stupe u kontakt.
 
Program:
I blok – Cold Fact (1970)
II blok – Coming from Reality (1971)
III blok – Rodriguez Alive (1981)
IV blok – Live Fact (1998)
 
Ulaz je slobodan i očekujemo vas u velikom broju 🙂
___________________________________________________
SLUŠAONICA U CK13!
 
Pozivamo vas da zajedno slušamo muziku.
 
Slušamo razne žanrove: funk, jazz, indie, glam rock, punk i druge…
 
U vreme kada muziku može imati svako, kada je sa interneta skidamo kao sa polica u hipermarketima, kada je prošlo vreme prave potrage za albumima, ono što nam ipak ostaje je da muziku slušamo zajedno. Da slušamo albume, a ne samo hitove, da muzici vratimo pravu pažnju, i podsetimo se da je njena svrhe da povezuje ljude raznih prostora i različitih perioda, a ne samo da zabavi. Muzika postoji i uvek će postojati mimo naših ličnih ukusa, ona nastaje u društvu, nosi obeležje vremena i prostora, socijalnog okruženja, ličnih odnosa…
 
Zato ćemo se kroz Slušaonicu vratiti korak unazad, i podsetiti se početaka nastajanja popularne muzike, istraživati muzičke žanrove i uživati.
 
Za Slušaonicu vam nisu potrebna znanja, pa ni slušalačka iskustva, već samo želja da provodite popodneva u CK13, slušate muziku, slobodno govorite o njoj i razmenjujete je.

Podeli na:

facebook twitter