RNC tribina
Razgovor 18. Mar 19. 19:00

Tagovi

Religija i javna sfera

Religija i javna sfera: razgovor o ulozi, položaju i mestu religije u javnom i političkom životu

Uprkos talasu sekularizacije u gotovo svim evropskim zemljama nakon završetka Drugog svetskog rata, religija je ne samo i dalje prisutna u privatnim životima ljudi već ona zauzima i istaknuto mesto u javnom i političkom životu. Većina demokratskih država, međutim, prihvata princip sekularnosti, prema kojem bi država i crkva trebalo da budu odvojene. Prisutnost religije u javnom i političkom životu je, na prvi pogled, u oštroj tenziji sa principom sekularnosti. Stoga, cilj ovog događaja jeste da se pokrene razgovor o ulozi, položaju i mestu religije u demokratskim državama.

Regionalni naučni centar Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu Vas srdačno poziva da nam se pridružite u ovom razgovoru, 18. marta 2019. godine u Omladinskom centru CK 13 (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad) u 19.00.

Učesnici: Aleksej Kišjuhas (Filozofski fakultet, Univerzitet u Novom Sadu), Marko Božić (Pravni fakultet Univerziteta Union), Slobodan Sadžakov (Pedagoški fakultet u Somboru, Univerzitet u Novom Sadu), Vladimir Cvetković (Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Univerzitet u Beogradu)

Moderator: Marko Konjović (Institut za filozofiju i društvenu teoriju, Univerzitet u Beogradu)

Podeli na:

facebook twitter