Dalibor Tomasović Onism
Literarni program 04. Dec 18. 20:30

Tagovi

Promocija zbirke pesama “Onism” Dalibora Tomasovića

Pozivamo vas na književno veče sa Daliborom Tomasovićem i promociju njegove prve zbirke pesama koja nosi naziv “Onism”. Promocija će biti održana 4. decembra u Omladinskom centru CK13.

Osim autora, u razgovoru će učestvovati pesnikinja Snežana Nikolić i Miloš Jocić, asistent na odseku za književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Moderator će biti Đorđe Majstorović, urednik književnog programa CK13.
 
Zbirka “Onism” je objavljena u ediciji “Tokovi”, Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis” u Čačku, koja od 1979. objavljuje pesničke prvence mladih autora koji dobijaju nagradu “Mladi Dis”. Zbirka je izašla iz štampe neposredno pred 63. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, gde je održana i prva promocija.

Iz pogovora “Deobe pesničkog prostora”, koji je napisao Predrag Petrović:
“Prva zbirka Dalibora Tomasovića smeli je i poetički promišljen iskorak izvan prostora jezičkih konvencija. Oblikujući jedan autentični, intimni lirski svet bogate slikovitosti i zaumnih vizija, ovaj autor nam u svojoj prvoj knjizi otkriva pažnje vredan pesnički talenat zasluženo ovenčan nagradom velikog Disovog imena.”

Dalibor Tomasović je rođen 1989. godine u Somboru. Studira Srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Predaje engleski jezik.

—————

Ovo književno veče realizuje se kao deo programa “Tekst je prisutan” koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Podeli na:

facebook twitter