Literarni program 12. Dec 18. 20:00

Tagovi

Promocija romana “Smrt je placebo” u CK13

Pozivamo vas na književno veče sa Nikolom Markovićem i promociju njegovog prvog romana koji nosi naziv “Smrt je placebo”. Promocija će biti održana u sredu, 12. decembra u Omladinskom centru CK13 sa početkom od 20 časova.

Roman “Smrt je placebo” je ove godine izašao u izdanju izdavačke kuće “Agnosta” iz Beograda i odmah naišao na sjajan odziv publike. Ljubavna priča, koja tematizuje rastanke, generaciju koja masovno odlazi iz zemlje, ali i brojne balkanske stereotipe, u prvencu mladog niškog pisca Nikole Markovića razvučena je između Niša, Boke Kotorske, Milana i Argentine.

Nikola Marković je rođen 1990. godine u Kotoru. Rano detinjstvo proveo je u Herceg Novom, odakle se kao osnovnoškolac preselio u Niš. Pesme u prozi i priče objavljivane su mu u pančevačkim “Rukopisima” (2013, 2016. i 2017. godine), “Književnom almanahu” i zbirci poezije “Bokeška beleca”. Odlomak romana “Smrt je placebo” štampan je u niškoj “Gradini”, jednom od nasjtarijih književnih časopisa u Srbiji (Broj 82-83).

Povremeni je saradnik portala kultivisise.rs i hercegnovskog radija “Jadran”. Zaposlen je u “Južnim vestima”.

Inspirisan mediteranskim navikama na kopnu i kontinentom među mislima primoraca, gradi svoj stil, tumačeći kontrast između stalne želje za odlaskom i sveprisutne balkanske nostalgije.

—————

Ovo književno veče realizuje se kao deo programa “Tekst je prisutan” koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Podeli na:

facebook twitter