InBetween
Film, Naša samouprava 16. Apr 18. 19:00

Tagovi

Projekcija filma “Između rijeke i ljudi” i razgovor sa autorom

Pozivamo sve zainteresovane na projekciju dokumentarnog filma “Između rijeke i ljudi” crnogorskog autora Mladena Ivanovića. Ovaj film prikazuje se u okviru aktivističkog bioskopa CK13, a nakon projekcije predviđena je i neformalna diskusija sa autorom.

„Između rijeke i ljudi“ govori o meštanima iz sela Beranselo koje se nalazi u Beranama. Oni se bore da zaustave odlaganje opasnog otpada na nelegalnom smetlištu i po tome su pioniri ekološkog i građanskog aktivizma u Crnoj Gori.

U filmu se, osim o građanskoj inicijativi, borbi i hronologiji događaja u Beranselu, govori i o različitim predlozima rešenja tog problema.

Film je osvojio prvo mesto u kategoriji najboljeg debitantskog ostvarenja na Festivalu Novog Balkanskog filma u Stokholmu.

 

Zemlja: Crna Gora
Trajanje: 61 min
Reditelj: Mladen Ivanović
Asistent reditelja: Ivan Ivanović
Producent: Mladen Ivanović
Koproducent: Maja Kecojević i Nemanja Dragović
Scenario: Mladen Ivanović
Montaža: Stefan Mališić
Kinematograf: Ivan Ivanović, Ivan Mandić i Ivan Čabarkapa
Grafički dizajn: Dražen Stojović
Muzika: Eugeny Voronovski

—————————————

Ovaj događaj je deo projekta “Naša samouprava” u okviru kojeg se Omladinski centar CK13 bavi animiranjem građana za aktivno učešće u lokalnoj samoupravi i zagovaranjem prava na autonomno odlučivanje o lokalnim pitanjma kao jednog od osnovnih preduslova demokratizacije društva.

 

Podeli na:

facebook twitter