Aktivizam, Film 17. May 17. 21:00

Tagovi

Premijerna projekcija dokumentarnog filma ‘Sonic Sea’

Projekcija dokumentarnog filma ‘Sonic Sea’, srpska premijera u organizaciji transpectar kolektiva održaće se u sredu, 17. maja, s početkom u 21h. Film je na engleskom jeziku bez prevoda.
‘Sonic Sea’ (2016.) je jednočasovni dokumentarni film o uticaju industrijske i vojne buke na kitove i druge morske životinje. Film govori o Kenu Balkombu, bivšem oficiru američke mornarice, koji je razrešio tragičnu misteriju masovnog nasukavanja kitova kod Bahama i tako zauvek promenio način na koji razumemo naš uticaj na okean.

U tami mora, od zvuka zavisi reprodukcija kitova, traženje hrane, migracija, podizanje mladunaca i odbrana od predatora. Međutim, poslednjih decenija ljudska aktivnost na moru transformisala je delikatno akustično stanište, dovodeći u pitanje sposobnost kitova i ostalih morskih životinja za dalji napredak i, naposletku, preživljavanje. ‘Sonic Sea’ nudi rešenje i nadu za mirnije more i naglašava da je sudbina okeana neraskidivo vezana sa našom.

Naraciju filma radila je glumica Rachel McAdams, uz pratnju muzičara Stinga, aktivistu za ljudska prava i životnu sredinu, pored poznatih stručnjaka za okeane kao što su Dr. Sylvia Earle, Dr. Paul Spong, Dr. Christopher Clark i Jean-Michel Coustea. Film su producirali NRDC (Natural Resources Defense Council) i Imaginary Forces u saradnji s International Fund for Animal Welfare – IFAW i Diamond Docs.

Režija i produkcija: Michelle Dougherty i Daniel Hinerfeld
Scenario: Mark Monroe (‘The Cove’, ‘Racing Extinction’)
Muzika: Heitor Periera (‘Minions’, ‘Itʼs Complicated’)

ENGLISH

Podeli na:

facebook twitter