Art bioskop 19. Nov 18. 21:00

Tagovi

Paket aranžman: ciklus filmova “Problemi u komunikaciji”

Paket aranžman, u okviru svog filmskog dela programa koji nosi ime Art bioskop CK13, poziva vas na trodnevni ciklus filmova pod nazivom “Problemi u komunikaciji”.

Ciklus koji istražuje duboku otuđenost i nerazumevanje u modernom svetu kao i posledice koje nastaju zbog toga. Tri filma koja na različite načine prikazuju najveće probleme u modernom društvu, bilo da je to svakodnevnica u metropoli, porodični odnosi i životi srednjoškolaca. Svim filmovima zajednička nit je to što iskrenost nije deo komunikacije.

Urednik ovog ciklusa je Gojko Dimić, ulaz na sve projekcije je besplatan.

 

Program:

Ponedeljak, 19. novembar, 21h

Elephant (Slon), 2003, režija Gus Van Sant

Film koji dramatizuje sve veći problem u američkom svetu – epidemiju masovnih ubistava u srednjim školama. Apstraktni pogled na masakr u srednjoj školi Kolumbajn i njenim posledicama. Film koji ne koristi priču da iskaže neki stav već da nama pruži priliku da ga iskažemo sami i komunikacijom i razumevanjem dođemo do nekog rešenja.

 

Utorak, 20. novembar, 21h

The River (Reka), 1997, režija Tsai Ming-liang

Tajvanski film koji hirurški obrađuje temu porodice u modernom svetu. Film koji je pun tišine i potisnutih emocija. Film gde porodica snosi najveće posledice zbog svojih transgresija i nesposobnosti.

 

Sreda, 21. novembar, 21h

Code Unknown: Incomplete Tales of Several Journeys (Nepoznati kod: Nepotpune priče o nekoliko putovanja), 2000, režija Michael Haneke

Antologijski film koji je izgradio i srušio temelje antologijskih filmova. U njemu pratimo priče nekoliko glavnih likova koji se sticajem nesrećnih okolnosti susreću na ulici Pariza. To su ljudi iz veoma različitih sredina, koji funkcionišu na različite načine, a koji su primorani da žive jedni pored drugih.

 

Očekujemo vas,

Art bioskop CK13

—————————-

Ovaj program je deo projekta “Paket aranžman”, podržanog od strane Gradske uprave za sport i omladinu, sa ciljem da se stavi akcenat na programe u kulturi u čijem osmišljavanju i realizaciji učestvuju mladi. Osim Art bioskopa, ovaj projekat obuhvata i program muzičkih “Slušaonica”, književni format “Autor nije prisutan”, kao i galerijski program “Prvi put”.

Podeli na:

facebook twitter