Paket aranžman
Literarni program 15. Nov 18. 20:00

Tagovi

Paket aranžman: Autorke nisu prisutne

Paket aranžman vas poziva na književni program “Autorke nisu prisutne”, koji će se održati u četvrtak, 15. novembra od 20h u Omladinskom centru CK13.

Ove godine su kroz format “Autor nije prisutan” mladi urednici i urednice predstavili desetak različitih književnika i samo jednu književnicu. Imajući to u vidu, rešili smo da za poslednji program u ovoj sezoni pripremimo književno veče koje će pre svega biti posvećeno mladim spisateljicama i pesnikinjama sa našeg govornog područja.

Smatramo da je poslednjih godina sve izraženije to da se na jugoslovenskom području pojavljuje jako puno kvalitetnijih autorki, koje su na neki način i nositeljke novije književne scene. Imaćete prilike da čujete poeziju i prozu dvadesetak različitih imena, a sama činjenica da taj broj neće biti dovoljan da se obuhvate sve autorke novije generacije, dovoljno govori u prilog prethodne rečenice.

Izbor iz poezije prirediće mladi pesnici Goran Stamenić i Bojan Todorović, dok će za prozu biti zaduženi relativno poznati radijski voditelji i još relativniji mladi pisci Damir Bojić i Đorđe Majstorović.

——————-

Program “Autor nije prisutan” je deo projekta “Paket aranžman”, podržanog od strane Gradske uprave za sport i omladinu, sa ciljem da se stavi akcenat na programe u kulturi u čijem osmišljavanju i realizaciji učestvuju mladi. Osim književnog dela, “Paket Aranžman” se sastoji i od “Art bioskopa”, muzičkih “Slušaonica” i galerijskog programa “Prvi put”.

Podeli na:

facebook twitter