northernrevival
Muzički događaj 11. Nov 17. 21:00

Tagovi

Northern Revival – Let The Cigar Die – Leaf

> > Koncert povodom 5 godina benda NORTHERN REVIVAL < <

NORTHERN REVIVAL – (Stoner Rock/Sludge Metal) – Novi Sad

Northern Revival je osnovan u oktobru 2012. godine. U 2014. su krenuli sa koncertima i na drugom nastupu pobeđuju na Joker Demo Festu u Zrenjaninu. U decembru iste godine izbacuju spot za pesmu Square With The House Of God i najavljuju EP: Mouth Full Of Dirt koji je objavljen na proleće 2015. u vidu cd izdanja za Miner Records. Usledila je promo turneja od 22 datuma u Srbiji, Mađarskoj i BiH. Na Bike Rock Festu, takmičenju bendova u Prnjavoru (BiH) osvojili su drugo mesto. U februaru 2016. izbacuju prvi spot singl za pesmu Heavy Deliver Man, koji je najavio novi album i krecu na Life Survival Tips turneju 2016/2017 po Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i BiH, koja još uvek traje. U oktobru 2016. album Life Survival Tips je objavljen za izdavacku kuću Nocturne Media, a zatim u decembru izbacuju još jedan spot za pesmu Over The Edge Life Consumer. Webzine Balkanrock je album svrstao u 30 najboljih regionalnih albuma za 2016. godinu, Helly Chery magazine ga je uvrstion na listu u top 45 izdanja, a na Serbian Metal Portalu se našao među 21 najbolja domaća albuma u 2016. Radio stanica Oradio je pesmu Heavy Deliver Man svrstala u 50 najboljih singlova u 2016. Imali su koncerte sa poznatim bendovima iz svog žanra: Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grcka), Greenleaf (Švedska), kao i sa domaćim poznatim bendovima: Električni Orgazam, Obojeni Program, Kraljevski Apartman, Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi, E-play, itd. U 2017. godini ostvarili su saradnju sa pivarom RazBeerbriga koja je napravila Northern Revival Pale Ale pivo.

LET THE CIGAR DIE – (Metal) – Tiszakécske, Hungary

LTCD je bend osnovan 2010. godine. Osnivači benda su Zoltán Sánta i Levente Blanár, a kasnije su im se pridružili i Zoltan Koros i Szabocs Varga. LTCD je svirao na nekoliko većih festivala, kao što su SZIGET FESZTIVÁL, Hegyalja Festival, Rockmarathon, Pock Part, Szeged Youth Festival (SZIN), Éter Festival, itd. Do sada su izdali tri EP izdanja: I Wish You (2013), Solitude (2013), So Confused and Endless Hours (2015).

LEAF – (Groove/Sludge/Doom Metal) – Kula

Bend Leaf je nastao u maju 2016. godine na inicijativu Slobodana Pejčića i Mihajla Milanovića. Nakon toga su se bendu pridružili Nikola Krneta, Milan Miljuš i Aleksandar Vukotić. Ulaskom u 2017. godinu Aleksandar Vukotić napušta bend i ulazi lead gitarista Sergej Bojović, takođe basista Milan Miljuš napušta bend i umesto njega ulazi Stefan Nađlukac. Leaf je od samog početka orijentisan na autorski materijal, a sam zvuk pesama je orijentisan na mešavinu Sludge, Groove i Doom metala koji je inspirisan starom New Orleans underground školom.

Podeli na:

facebook twitter