Aktivizam, Izložba 21. Dec 16. 19:00

Tagovi

Interaktivna izložba ’’Nasilje ima jedno lice’’

Cilj izložbe “Nasilje ima jedno lice” je podizanje svesti o posledicama nasilja i razvijanje nulte tolerancije na nasilje. Svi posetioci izložbe imaće priliku da razgovaraju sa modelima koji će biti u ulozi osobe koja je preživela neki oblik nasilja. Svaki model imaće svog kustosa koji će posetioci informisati o činjenicama vezanim za rodno zasnovano nasilje.
Izložbu organizuje SOS Ženski centar i učenici Karlovačke gimnazije u okviru projekta NULTA TOLERANCIJA NA RODNO ZASNOVANO NASILJE, Autonomnog ženskog centra uz finansijsku podršku Fonda Ujedinjenih nacija za suzbijanje nasilja prema ženama (UNTF-a).
SOS Ženski centar je ženska, nevladina organizacija koja se bavi prevencijom rodno zasnovanog nasilja u društvu, sa akcentom na porodičnom nasilju. Radno vreme ”SOS Ženskog centra” je svakog radnog dana od 17 do 21 čas, a broj telefona je 021 422 740. U tom periodu se posebno edukovane volonterke javljaju na telefon i tokom razgovora pružaju besplatnu informativnu, emocionalnu i psihosocijalnu podršku ženama.

Podeli na:

facebook twitter