Muzički događaj 07. Jun 14. 21:30

Tagovi

Hiqulus + Consecration

HiQulus

HiQulus je bend iz Novog Sada nastao u septembru 2012. Prvo pojavljivanje benda je na kompilaciji Free Demo Weekenda vol. 2 u organizaciji tadašnjeg CES Studija pesmom ‘Water above’ koja predstavlja higlight benda.

Nakon raznih turbulencija i eksperimentisanja sa postavom i muzičkim pravcima, bend se ustaljuje kao kvintet i u junu 2013. izdaje ‘Water above EP’ na kojoj se nalaze tri numere.

Muzika benda je fuzija različitih alternativnih pravaca sa uplivima elektronike.

Prvi zvaničan nastup benda je na Most Festu u Bajinoj Bašti, jula 2013. gde je u okviru takmičarskog dela bend zauzeo drugu poziciju.

Bend trenutno radi na finalizaciji materijala za prvi studijski album, polovinom maja kreću u studio.

Trenutnu postavu benda čine je:

Branislav Reljin – Bane: Lead Vocal
Miroslav Dimitrijević – Kiki: Guitar / Backing Vocal
Igor Milošević – Mrga: Bass Guitar
Mladen Savić – Mlađa: Drums
Igor Stepanović – Stepa: Keyboards / Guitar / special FX

http://hiqulus.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/hiqulus

 

Consecration

​Consecration je beogradski bend koji svira mešavinu psihodeličnog roka 70-ih i alternativne metal muzike karakteristične za bendove sa kraja 90-ih i početka 21. veka.

Za trinaest godina postojanja objavili su četiri studijska albuma – “Aux” (2008, besplatan download), “.avi” (2010, objavio hrvatski Geenger Records), treći “Cimet” koji je objavljen u martu 2013. i najnoviji “Univerzum Zna” koji je objavljen u novembru 2013. (oba objavio takođe Geenger Records).

“Cimet” i “Univerzum Zna” su prva dva dela trilogije. Treći i završni deo trilogije, album “Grob”, očekuje se tokom 2014. godine.

“.avi” je, kako na ex-YU prostoru, tako i šire, pobrao sjajne kritike i proglašen je za jedan od najboljih i najvažnijih albuma u regionu u poslednjih nekoliko godina. Najposećeniji srpski muzički sajt Popboks ga je proglasio najboljim domaćim izdanjem u 2010. godini.

Treći studijski album “Cimet” objavljen je 25. marta 2013. Slede sjajne kritike kod nas i u inostranstvu. Mastering za album je radio James Plotkin u SAD.

Četvrti studijski album “Univerzum Zna” je miksao Aaron Harris, bubnjar američkog sastava Isis, u svom studiju “Vista” u Los Anđelesu. Mastering je ponovo radio James Plotkin u SAD. Album je objavljen 4. novembra 2013. za hrvatski Geenger Records.​

Postava benda je sledeća:

Danilo Nikodinovski – Guitar / Keyboards / Vocal
Ivan Aranđelović – Bass
Matija Dagović – Drums

http://consecration.bandcamp.com/

http://www.youtube.com/watch?v=RCk3hlmK-VM

Podeli na:

facebook twitter