Otvorena kuhinja CK13 veganska večera
Otvorena kuhinja 11. Sep 19. 20:00

Tagovi

Deveti rođendan otvorene kuhinje

Kolektiv Otvorene kuhinje CK13 vas poziva da zajedno obeležimo 9 godina postojanja i rada Otvorene kuhinje CK13.

Događaj je namenjen svima koji žele da probaju raznolika veganska jela, priključe se zajedničkoj pripremi veganske hrane, saznaju više o veganstvu, susretnu se i razgovaraju sa ljudima sa kojima će sesti za isti sto.

16č Zajednička priprema veganske večere

U prijateljskoj i opuštenoj atmosferi pripremamo zanimljive recepte, delimo praktične kulinarske savete i trikove vege kuvanja. Pripremamo ukusna veganska jela koja ćemo poslužiti na Zajedničkoj veganskoj večeri.

Pridružite se pripremi od 16č ili dođite na slavljeničku večeru u 20č.

Saznajte šta je i kako funkcioniše jedna samoorganizovana, samoodrživa, aktivistička i neprofitna veganska kuhinja, koja je njena osnovna ideja i zašto je važna; šta je to veganstvo i nespecizam; o čemu razmišljaju i za šta se zalažu članovi kolektiva Otvorene kuhinje CK13.

——————

U Omladinskom centru CK13 već devetu godinu za redom radi Otvorena kuhinja, aktivistička i neprofitna veganska kuhinja. Njena osnovna uloga je da kreira alternativu u polju dominantnog načina organizovanja ljudske ishrane u savremenom društvu – nasuprot brzim i otuđenim obrocima, s jedne strane, i dominantnoj ishrani koja počiva na eksploataciji životinja i degradaciji prirode, s druge strane.

Otvorena kuhinja funkcioniše kao samoorganizovani kolektiv koji okuplja ljude različitih generacija i različitog bekgraunda, a koji se međusobno udružuju oko ideje veganstva i zajedničke pripreme veganske hrane za sve, pa tako i za one koji nemaju osiguran obrok svakog dana.

Pripremamo vegansku hranu, jer proizvodnja i upotreba životinjskih proizvoda kao što su meso, mleko i jaja, podrazumeva porobljavanje, prisilno razmnožavanje, mučenje i egzekuciju životinja, eksploataciju prirode i zagađenje životne sredine.

Nisu svi koji kuvaju, a kamoli oni koji jedu vegani, Ali je važno da se daje alternativa, kao i da ljudi sa malo ili bez novca imaju pristup dobroj i ukusnoj hrani.

Volonteri/ke planiraju i pripremaju večere, organizuju nabavku, čišćenje i promociju, ali mi zavisimo i o vašoj pomoći u tome da cela stvar radi.

Prikupljene donacije ulažu se u nabavku materijala za pripremu hrane i neophodna sredstva za rad.

Naša preporučena donacija služi kao vodič: ko ima manje, može dati manje; oni koji imaju više, mogu dati malo više. Donacija se zasniva na poverenju, zavisno o samoproceni i finansijskim mogućnostima svakoga od nas, ali novac nije prepreka da bi se jelo u Otvorenoj kuhinji CK13, jer hrana mora da bude dostupna svima bez obzira na finansijsku moć.

Podeli na:

facebook twitter