Saša Savanović Deseti Život Kontrast
Literarni program 08. Nov 18. 19:00

Tagovi

“Deseti život” Saše Savanović – promocija u CK13

Pozivamo vas na književno veče sa Sašom Savanović i promociju njenog prvog romana “Deseti život”, koja će biti održana u četvrtak, 8. novembra od 19 časova u Omladinskom centru CK13.

Knjigu je ove godine objavila izdavačka kuća “Kontrast” iz Beograda.

O knjizi:
U prostoru između „svetle evropske budućnosti pravila i zasluge”, i tmurne surove sadašnjosti u kojoj su tržišni fundamentalizam, investitorski urbanizam i komodifikacija života postali nova igra u gradu, glavni protagonisti romana – zaposlenica u nevladinoj organizaciji koja mrzi svoj posao, i njen preduzetni nešto-kao dečko, plove kroz svakodnevicu pokušavajući da se uhvate za neku vrstu uputstava o životu, iako je, i njima samima, jasno da “niko više nije siguran kako treba živeti”.

Aleksandra Saša Savanović rođena je u Novom Sadu 1986. godine. Njene priče, eseji i teorijski tekstovi objavljivani su u štampanim i elektronskim magazinima, periodičnim časopisima, zbornicima i drugim publikacijama. Urednica je časopisa Zent. Radi kao nezavisna istraživačica, programska urednica i projektna menadžerka u kulturi i neprofitnom sektoru.

—————

Ovo književno veče realizuje se kao deo programa “Tekst je prisutan” koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Tekst je prisutan

Podeli na:

facebook twitter