Muzički događaj 17. Feb 17. 21:00

Tagovi

Counterfate + BDfuse + Aza Guilla

Counterfate je pančevački alternativni metal bend. Članovi benda su Zoran Zec (vokal), Stefan Jovanović (gitara), Nemanja Popov (gitara), Aleksa Čupić (bas) i Aleksandar Rotar (bubnjevi). Counterfate je, pri nastajanju, težio mešavini rep i metal muzike, što se može čuti na prvom EP-u izdatom u julu 2011. Nakon dve godine pauze, bend se ponovo okuplja, ali ovog puta sa novijim zvukom koji se karakteriše kao alt/rock, alt/metal. Završen je i album prvenac pod nazivom Chasing Life, a prvi singl sa albuma – Dead Inside je, kao i drugi singl – The Well, objavljen u vidu lyric videa i dostupan je na Youtube-u. Bend je imao nastupe po celoj Srbiji i regionu. Prvi spot benda, za pesmu Riot House, objavljen je nedugo nakon izbacivanja albuma, i takođe se može čuti na njihovom Youtube kanalu. Counterfate trenutno radi na svom drugom izdanju, EP-ju od 5 pesama koji se očekuje početkom sledeće godine.

https://www.youtube.com/channel/UCLjTZAa_zytduKaa7aC44eg

BDfuse je žabaljski metalcore/rapcore bend nastao 2012. godine. Od tad su objavili EP Light It Up i aktuelni singl World of Darkness. Od nastupa najzapaženiji su na Exitu, Frogville Festu, u Quarteru i na skorašnjem Belgrade Bleed To Death Festivalu. Sebi svojstvenom mešavinom metalcore, rapcore i nu metal uticaja bend uspešno pridobija obožavaoce sva tri navedena pravca, a na njihovim nastupima se lako uočava da je glavni element njihove muzike ritmika i groove koji ne dozvoljava nikome da ostane nepomičan.

Aza Guilla je bend koji je nastao 2015. godine. Rad ovog benda je baziran na stvaranju autorske muzike prožete rapcore/stoner i numetal elementima. Iza sebe imaju nekoliko demo snimaka i jedan novi video spot. Kao svoje uzore navode bendove poput: KoRn, Sepultura, Deftones, Rage Against the Machine. Njihovi nastupi su energični i glasni!

Podeli na:

facebook twitter