Vim Venders Art bioskop CK13
Art bioskop 17. Jun 19. 20:00

Tagovi

Ciklus filmova: Vendersovi gradovi

Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova posvećen Vimu Vendersu, jednom od najznačajnih režisera prošlog veka. Tokom trajanja ciklusa “Vendersovi gradovi” imaćete priliku da pogledate Alisu u gradovima, Pariz-Teksas i Nebo nad Berlinom na letnjoj pozornici i u prostorijama kluba CK13.

Urednik ovog programa je Bojan Bojić. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Program:

Ponedeljak, 17. jun

20:00 Alisa u gradovima (1974) – 1h 50min.

Nemački novinar Filip Vinter “pati” od kreativne blokade dok pokušava da napiše članak o njegovom boravku u SAD. Odlučuje da se vrati kući i prilikom rezervacije leta upoznaje samohranu majku i njenu ćerku Alis. Njih troje se sprijatelje i kada majka zamoli Filipa da pričuva nakratko Alis, on bez oklevanja pristaje. Ubrzo postaje očigledno da je taj period nešto duži nego planirano, jer Alisina majka nestaje. Film prati potragu Filipa i Alis za njenom majkom kroz evropske gradove.

Sreda, 19. jun

20:00 Pariz, Teksas (1984) – 2h 25min.

Zaboravljeni ulični hodač Travis Henderson primoran je da se vrati u društvo, svojoj porodici i svom pređašnjem životu.
Ovo je omiljeni film frontmena Nirvane Kurta Kobejna, a poznati kritičar Stiven Šnajder ga je uvrstio u svoju must-watch listu.

Četvvrtak, 20. jun

20:00 Nebo nad Berlinom (1987) – 2h 8min.

Anđeo nezadovoljan nadzorom ljudi, odlučuje se da siđe na Zemlju. Ubrzo se zaljubljuje i namerava da postane čovek, želeći da čulnim aspektima smrtnika pridoda i emocije.
Saundtrek filma obogaćen je nastupom Nika Kejva u Zapadnom Berlinom, dajući nam uvid u duh epohe.

Očekujemo vas,

Art bioskop CK13

Podeli na:

facebook twitter