Dete u meni
Art bioskop 20. May 19. 20:30

Tagovi

Ciklus filmova “Dete u meni”

Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova „Dete u meni‟. U klasicima Roberta Maligana (To Kill a Mocking Bird – Ubiti pticu rugalicu) i Frenka Kapre (It’s a Wonderful Life – Divan život) tematizovani su odrastanje, roditeljstvo i (samo)izopštenost. Ova dva ostvarenja nalaze se na must-see listama kritičara, tako da ukoliko ih do sada niste pogledali, sada je pravo vreme za to, a ako jeste, vreme ja da to učinite ponovo.

Ulaz na obe projekcije je besplatan.

Program:

Ponedeljak, 20. maj, 20.30 – Ubiti pticu rugalicu

Radnja filma je smeštena u trideste godine prošlog veka u gradić u Alabami gde advokat Atikus Finč (Gregori Pek) brani Toma Robinsona, crnca neosnovano optuženog za silovanje belkinje, istovremeno braneći i svoju decu Džema i Skaut od sredine pune predrasuda. Film je nagrađen sa dva oskara za najbolju mušku ulogu i scenario.

Utorak, 21. maj, 20.30 – Divan život

Anđeo je poslat na zemlju da pomogne Džordžu Bejliju, vlasniku kompanije koji je usled prevare konkurenta pod pretnjom da završi u zatvoru. Suočen sa novonastalim problemima razmišlja o svojoj ženi i deci i kako bi im bilo bolje bez njega. Film je osvojio Zlatni globus za najbolju režiju.

Očekujemo vas,

Art bioskop CK13

Podeli na:

facebook twitter