lokalniizbori
Naša samouprava, Razgovor 21. Nov 17. 19:00

Tagovi

Bistrionica na temu: Šta (ne) donose lokalni izbori?

Pozivamo vas na novo izdanje Bistrionice, u kojem ćemo se, u narednim periodu, i u ovom formatu, pre svega baviti lokalnim pitanjima.

Tema koju smo izabrali za prvu Bistrionicu u novoj sezoni jesu lokalni izbori, njihov značaj i (ne)mogućnost suštinskih promena na lokalu, ali i potencijal i granice lokalnog organizovanja i udruživanja u cilju društvenih promena. Ova tema postaje sve aktuelnija u javnom prostoru, naročito približavanjem lokalnih izbora u Beogradu, na kojima je kandidaturu najavila i Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, koja do sada nije ulazila u izbornu trku, ali koja se istovremeno i dalje ne odriče i drugih vidova borbe.

Kakva je situacija na našem lokalu i da li lokalni izbori uopšte imaju smisla, neka su od glavnih pitanja o kojima će se diskutovati.

Bistrionica je zamišljena kao prostor u kojem se slobodno diskutuje o temama od važnosti za društvo, na otvoren način, uz poštovanje kulture dijaloga, a prevashodni cilj je razmena mišljenja. Cilj je da svi koji dođu ravnopravno učestvuju u razgovoru.

Dođite da bistrimo zajedno, 21. novembra od 19 časova u prostorijama Omladinskog centra CK13.

Podeli na:

facebook twitter