Radionica 14. Feb 15. 11:00

Tagovi

ARTIKULACIJA: Književna radionica

Omladinski centar CK13 poziva zainteresovanu omladinu, a pre svega srednjoškolce, na radionicu o različitim čitanjima književnog teksta, koju će voditi Nenad Veličković, pisac iz Sarajeva, i Ružica Marjanović, profesorica književnosti iz Užica.

Da li lektira mora da bude dosadna? Šta se sve krije u knjigama koje čitamo? Da li je ono što nastavnik/ca kaže o lektiri jedino tačno? Kakva je veza između književnosti i muzike, filma, pozorišta, televizije, sporta… Zašto je važno da pročitamo “Baštu sljezove boje”?
Ovo su samo neke od tema o kojima će biti reči na radionici.
Dođite da budete deo ove zanimljive radionice!

Učešće na radionici je besplatno. Radionica će se održati u 14. februara 2015. u 11h u Omladinskom centru CK13, Vojvode Bojovića 13, Novi Sad. Broj učesnika/ca je ograničen, te molimo sve zainteresovane da se do 12. februara prijave na mejl radionica@ck13.org
Prijava treba da sadrži najosnovnije podatke: ime i prezime, godinu rođenja, školu/fakultet, broj telefona.

U okviru istog programa, dan ranije, 13. februara u 19h u Omladinskom centru CK13 će se održati i književni razgovor o odnosu književnosti i obrazovanja, uticaju lektire na formiranje i artikulisanje političkih stavova mladih, te mogućnosti za kritički pristup nastavnim planovima i programima iz književnosti. Biće predstavljeni i Školegijum, TekstUra i Mala kutija, kao i nekoliko knjiga iz edicije Lektira narodu.
U razgovoru učestvuju: Nenad Veličković, Ružica Marjanović i Bojan Krivokapić.

Šta je Artikulacija?

Omladinski centar CK13 u okviru projekta Artikulacija organizuje jednogodišnji program otvorenih radionica, predavanja, projekcija, prezentacija i razgovora u okviru kojih ćemo zajedno sa vama artikulisati društvene, ekonomske i ekološke probleme i alternativne načine njihovog rešavanja. Program je namenjen svima koji sebe vide kao nosioce kritičkog odnosa prema dominatnim (nacionalnim) politikama u kojima se čovek ispostavlja kao pasivni konzument i nosilac tržišnih uloga.
Program ne nudi gotove sadržaje i konačna rešenja, već predstavlja povod da se sretnemo i razgovaramo o problemima koji se tiču svih nas. U ovome nećemo biti sami, jer će nam se pridružiti akteri nezavisne kulturne scene iz Beograda, Zagreba, Sarajeva, Mostara i Rijeke.
Dođite, učestvujte, polemišite, artikulišite, jer promene su moguće samo ako se zajednički otvorimo prema problemima i podelimo odgovornost za naše buduće akcije.
Napomena: Ovaj program će se realizovati uz niz drugih društvenih događaja na kojima se već srećemo u CK13, uz dobre svirke, veganske večere i druženja.

Podeli na:

facebook twitter