Underground bioskop
Film 01. Jul 19. 20:00

Tagovi

ALTERnoON ► Andergraund bioskop

ALTERNOON je novi filmski serijal koji će se održavati u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljenja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na projekcije besplatan.

20:00 ► GOODNIGHT BROOKLYN: The Story of Death By Audio
====================================================
Death By Audio, andergraund klub i zajednica koja je primorana da se zatvori 2014. godine. Film je fokusiran na borbu za održanje DIY zajednice u Bruklinu čije prostorije i samo zemljište preti da uništi i kupi poznata kompanija od bilion dolara. Glavni akteri filma su članovi benda A Place To Bury Strangers kao i mnogi drugi noise rock i alternativni bendovi poput Lightning Bolt, Dirty on Purpose, Fuck Ton, French Miami, Ty Segall, Thee Oh Sees, Pissed Jeans… i mnogih drugih. Film, pored toga govori o esenciji DIY pokreta i magičnim trenucima koji se iz takve filozofije mogu roditi.

režija: Matthew Conboy
trajanje: 79 min.

21:30 ► INDUSTRIAL ACCIDENT: The Story of Wax Trax records
====================================================
Priča o Deniju Flešeru i Džimu Nešu, gej paru fanova andergraund muzike, koji osamdesetih u konzervativnom Čikagu otvaraju prodavnicu ploča i pokreću legendarnu izdavačku kuću Wax Trax Records! Priču o ovoj kultnoj prodavnici i samoj etiketi vode prijatelji Denija i Džima kao i članovi kultnih bendova poput: Ministry, Revolting Cocks, Nine Inch Nails, Lard, Front 242, Fugazi, Dead Kennedys i mnogi drugii. Autorka filma, Džulija Neš, ćerka Džima Neša, je nakon smrti svog oca otvorila njegovu davno napuštenu šupu i pronašla neverovatnu kolekciju foto, video i audio dokumentacije koju je njen otac tamo čuvao te je rešila da napravi ovaj film i sačuva sve to od zaborava.

režija: Julia Nash
trajanje: 94 min.

* filmovi su bez prevoda.

Podeli na:

facebook twitter