Aktivizam, Promocija 01. Sep 17. 17:00

Tagovi

Aktivistički magazin Liceulice

Kupujući Liceulice pomažete mnogima, a čitajući Liceulice pomažete sebi.

Vreme je da LICEULICE osvoji i nove gradove!

Pozivamo vas na promociju aktivističkog magazina Liceulice i razgovor sa članicama organizacije koji će se održati u okviru Festivala samoorganizovanja u petak, 1. septembra od 17č.

Saznaćete na čiju inicijativu je nastao magazin Liceulice i sa kojom idejom, kako se razvijao i kako danas funkcioniše; ko su prodavci magazina.

Članice organizacije LICEULICE predstaviće svoj rad, a moći ćete i kupiti magazin, postere, razglednice i majice sa ilustracijama iz magazina (ŠTENDERAJ) i na taj način podržati rad organizacije.

liceuliceštenderajliceuliceštenderaj2

LICEULICE je program koji već sedmu godinu doprinosi ekonomskoj i socijalnoj inkluziji najugroženijih članova našeg društva, pružajući im najrazličitije vrste direktne pomoći i podrške.

Program je najprepoznatljiviji po istoimenom magazinu.

 

liceulice ulični prodavacMagazin „Liceulice“ izlazi jednom u dva meseca, a distribuira se kao ulične novine kroz organizovanu mrežu prodavaca koju čine pripadnici najmarginalizovanijih grupa građana (mladi ljudi koji žive i/ili rade na ulici, osobe sa smetnjama u razvoju, beskućnici, samohrane majke, osobe sa invaliditetom).

Liceulice košta 150 dinara, a polovina ostvarenih prihoda od prodaje ostaje prodavcima, dok se preostala sredstva koriste za dalji razvoj projekta, dodatni rad na integraciji prodavca i druge različite inkluzivne programe pod istim imenom.

Magazin Liceulice (uz veb portal, društvene mreže i druga izdanja) uspeo je da se profiliše kao jedinstvena medijska platforma u celom regionu, namenjena afirmaciji aktivizma i promociji vrednosti građanskog društva.

Podršku magazinu daju i njegovi stvaraoci, pripremajući, pišući, ilustrujući i reklamirajući svoj magazin dobrovoljnim, neplaćenim radom.

Nedavno se pojavio 38. broj magazina, koji se, kao i do sada, bavi temama koje drugi radije preskaču ili se njima bave na neadekvatan, senzacionalistički način.

liceulice38.broj

 

Podeli na:

facebook twitter