Tagovi

Seminar: Sloboda i bezbednost u eri digitalnog

Seminar “Sloboda i bezbednost u eri digitalnog” realizuje se u saradnji između Omladinskog centra CK13 i organizacije ONAuBiH i ima za cilj senzibilisanje i podršku mladim novinarima/kama i aktivistima/kinjama u medijima, iz Srbije i Bosne i Hercegovine, za bavljenje temama kao što su sloboda medija, online i offline bezbednost, prava i postupci u slučaju represije u medijima, kao i drugim oblicima onemogućavanja slobodnog rada.

Omladinski centar CK13 je osnovan 2008. godine kao prostor za različite vrste podrške omladinskom aktivizmu i osnaživanju mladih za slobodno izražavanje mišljenja, insistirajući na ideji jednakosti i ravnopravnosti u društvu. Svoje politike i vrednosti Omladinski centar CK13 sprovodi kroz umetničke, kulturne i druge aktivističke projekte i programe.

ONAuBiH je Omladinska novinska agencija Bosne i Hercegovine osnovana 2007. godine. Članica je European Youth Press-a (EYP). Deluje kao multietnička i multinacionalna organizacija koja se bavi osnaživanjem mladih u polju medijske pismenosti, civilnog angažmana i aktivizma, te stvaranju uslova u kojima će mladi nesmetano uzimati učešće u kreiranju medijskih sadržaja kroz nacionalnu i međunarodnu saradnju, te kratkoročne i dugoročne projekte. Organizacija je aktivna u više od 20 gradova u Bosni i Hercegovini.

Seminar će okupiti 15-20 aktivista/kinja i mladih novinara/ki iz Srbije i Bosne i Hercegovine, uzrasta 16 do 30 godina. Teme koje će se obrađivati su: sloboda medija, novinarski kodeks, osnove izveštavanja, online i offline bezbednost te pitanja privatnosti.

Cilj seminara je prenošenje znanja, izgradnja veština, sticanje iskustava relevantnih za dalji rad, kao i umrežavanje na polju medijskog aktivizma, pre svega, mladih iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Seminar će se održati u Sarajevu od 5. do 11. septembra. Svi troškovi su pokriveni (put, smeštaj, hrana). Radni jezik je BHSC.

Iz seminara će proisteći publikacija sa tekstovima učesnika/ca koja će biti štampana u 500 primeraka i distribuirana po omladinskim organizacijama, školama, fakultetima i drugim okupljalištima mladih u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Zainteresovani treba da pošalju motivaciono pismo i osnovne podatke o sebi: ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona i e-mail, te osnovne informacije vezane za školovanje i aktivistički rad (ukoliko ga imaju) na e-mail rahel@ck13.org do 31. avgusta 2015. godine, do ponoći.

Podeli na:

facebook twitter