Tagovi

Koncert: SCHNEE, EXPLODING CUSTOMER

Nastupaju:
SCHNEE, Austrija
EXPLODING CUSTOMER, Švedska

Ulaz: 150 din.

SCHNEE
Dugogodišnji poznanici Burkhard Stangl i Christof Kurzmann su osnovali sastav „Schnee“ 1999. U bečkom studiju Amann snimili su CD sa četiri kompozicije, koji je izazvao odlične reakcije u svetu improvizovane muzike zbog retko viđene sadejstva akustične gitare i elektronski modifikovane muzike, tako da duet nastavlja sa radom i drži koncerte u Austriji, Nemačkoj, Poljskoj, Italiji, Sloveniji i Holandiji i turneje po Kini i Japanu. U to vreme počinju i da eksperimentišu sa tzv. „novom“ muzikom, da ugrađuju formate pesama i pop vokala u svoje kompozicije i improvizacije. Tako su došli do drugog albuma „Schnee-Live“, koji je takode bio veoma uspešan. Schnee su, u svetu improvizovane muzike, jedna od grupa sa najdužim stazom – fascinantan eksperimentalan sastav.

EXPLODING CUSTOMER
Počeli su sa radom 1999. godine. Saksofonista Martin Kihen (Martin Küchen) je osnivač i kompozitor ovog benda. Njihova prva svirka u sadašnjem sastavu, snimljena u Glen Miler kafeu u Stokholmu i objavljena kao njihov prvi CD ”Live at Glenn Miller Cafe” (izdavač: Ayler Records), dobila je izvanredne kritike. Od tada, ovaj kvartet je turnejama obisao Skandinaviju i citavu Evropu nekoliko puta.

U januaru 2006 isti izdavač objavljuje njihov drugi CD ”Live at Tampere Jazz Happening”, ponovo uz odlične kritike, na kojem, kroz nove kompozicije Martina Kihena jasnije pokazuju čvrstinu, istražujući drugačije muzičke pravce. Svi članovi grupe – bubnjar Kjel Nordeson (Kjell Nordeson), basista Bendžamin Kigli (Benjamin Quigley) i trubač Tomas Halosten (Tomas Hallonsten) učestvuju u aranžiranju kompozicija. Exploding Customer trenutno radi na novom studijskom albumu koji bi trebalo da se pojavi u toku 2007. Svakako su bend koji treba čuti uživo.

Podeli na:

facebook twitter