Tagovi

Završen je konkurs Art bioskopa CK13

Konkurs je bio otvoren za predloge autorskih umetničkih filmova koji veličaju snagu filmske umetnosti, njenu nezavisnost i otpor društvenim i političkim dogmama, zamišljen kao zajednička aktivnost Art bioskopa CK13 i publike u organizovanju kulturnih događaja i promovisanju kulturnih sadržaja i vrednosti.

U okviru januarskog izdanja Art bioskopa CK13 prikazaće se ciklus filmova britanskog reditelja Petera Greenawaya pod nazivom “Ljubav kao rekonstrukcija zločina – četiri filma Pitera Grinaveja” koji je uredila Radmila Ercegovac.

Art bioskop CK13 je otvoreni mesečni filmski program koji se u vidu posebno koncipiranih ciklusa filmova istorijske, kulturološke i umetničke vrednosti kontinuirano održava u Omladinskom centru CK13 od marta 2012. godine. Program je pokrenut s idejom da se da alternativa dominantnoj filmskoj kulturi komercijalnog filma i povremenim festivalskim filmskim programima, kao i da se što šira publika senzibilira za umetnički film.

Zamišljen kao mesto prikazivanja filmskog nasleđa i savremene filmske produkcije koja ne može da se vidi u repertoarskim bioskopima, Art bioskop CK13 nastoji da doprinese rešenju problema prikazivanja umetničkog filma i osigura dostupnost svetske filmske baštine što većem broju građana.

Art bioskop CK13 je zamišljen i kao mesto kritičkog mišljenja o filmu i cilj mu je da podstakne na slobodan i aktivan teorijski i kritički odnos prema filmu.

Podeli na:

facebook twitter