Tagovi

Koncert: VELIKI PREZIR, AUTOPARK

nastupaju:
VELIKI PREZIR, Vrbas
AUTOPARK, Beograd

Ulaz: 200 din.

Veliki prezir formirao je Vladimir Kolarić juna 1994 . godine. U originalnoj postavi, (osim Kolarića) bili su još i Slavko Kontra , Predrag Ilčešin i Dušan Kuzmanović . Odmah po osnivanju, bend pravi svoj prvi demo, za mesmu „Samo tebe znam”. Za ovu pesmu je snimljen spot u režiji Ace Ilića na proleće 1995 . godine, i pesma postaje hit na svim TV i radio stanicama.

Na leto 1996 . godine Veliki prezir snima svoj prvi album pod nazivom „Veliki prezir” koji se na tržištu pojavio u jesen iste godine. Pored pesme „Samo tebe znam” koja je još pre objavljivanja albuma postala hit, sa ploče se izdvajaju još dva singla: „Ne znam” i „Dobro je”. I za ove pesme spotove režisira Aca Ilić . Posle toga počinju i izraženije koncertne aktivnosti. Između ostalog, Veliki prezir početkom 1997 . godine održava koncerte na NS-plus-u i u klubu „Crna mačka”, kojima ulazi u sam vrh srpske pop-rok scene.

U junu mesecu 1997. godine grupa snima svoj prvi koncertni album, pod imenom „1 2 3 4”. Na njemu se nalazi jedanaest pesama sa prošlog albuma, plus dvanaesta, pesma „Udica”, koja do tada nije objavljivana. Nakon toga dolazi do personalnih promena u Velikom preziru: grupi se se tada pridružili Draga Antov (basista grupe Oružjem protivu otmičara), Robert Telčer (gitarista grupe Boje (Boye)) i mladi i perspektivni bubnjar Boris Mandić .

Krajem 1999 . godine, u produkciji radija B92 pojavila se kompilacija pod nazivom „Korak napred, dva koraka nazad”, na kojoj se našla i grupa Veliki prezir sa obradom pesme „Okean” od grupe La Strada. Po mišljenju mnogih muzičkih kritičara grupa Veliki prezir je ostavila najjači utisak na ovoj kompilaciji mladih bendova Srbije .

Drugi studijski album Velikog prezira pod nazivom „Brazde” se pojavio na tržištu marta 2001 . godine. Kao najava ovog albuma izbačen je pilot singl sa pesmom „Danima” koji se pojavio godinu dana ranije od albuma. Na albumu se ta pesma pojavljuje u znatno mirnijoj produkciji od verzije sa singla. Kasnije se sa albuma snima spot za pesmu „Moram da znam”.

Četiri godine kasnije, krajem 2005 , Veliki prezir objavljuje i svoj treći studijski album pod imenom „Ruka bez povratka”. Istovremeno se pojavljuje i singl „Konj”. Ovim albumom se ponovo menja postava benda: na mestu bubnjara došao je Robert Radić (nekadašnji bubnjar novosadske grupe Lov Hanters (Love Hunters)), a bas gitaru svira Dušan Ševarlić.

http://profile.myspace.com/velikiprezir

Podeli na:

facebook twitter