Tagovi

Otvoren poziv – Art bioskop CK13

CK13 vas poziva da predložite filmove koji bi se prikazali u okviru januarskog ciklusa filmova Art bioskopa CK13.

Poziv je otvoren za autorske umetničke filmove koji veličaju snagu filmske umetnosti, njenu nezavisnost i otpor društvenim i političkim dogmama.

Uslov je da osoba predstavi film koji želi da se prikaže, njegov značaj i filmskog autora.

Vaše predloge možete poslati do 20. decembra ovde.

Četiri predloga filmova koji najviše odgovaraju ideji Art bioskopa CK13 i njegovim ciljevima biće prikazana u okviru januarskog izdanja Art bioskopa.

Art  bioskop  CK13  je  otvoreni  mesečni  filmski  program  koji se  u vidu posebno koncipiranih ciklusa filmova istorijske, kulturološke i umetničke vrednosti kontinuirano održava u Omladinskom centru CK13 od marta 2012. godine. Program je pokrenut s idejom da se da alternativa dominantnoj filmskoj kulturi komercijalnog filma i povremenim festivalskim filmskim

programima, kao i da se što šira publika senzibilira za umetnički film.

Zamišljen kao mesto prikazivanja filmskog nasleđa i savremene filmske produkcije koja ne može da se vidi u repertoarskim bioskopima, Art bioskop CK13 nastoji da doprinese rešenju problema prikazivanja umetničkog filma i osigura dostupnost svetske filmske baštine što većem broju građana.

Art bioskop CK13 je zamišljen i kao mesto kritičkog mišljenja o filmu i cilj mu je da podstakne na slobodan i aktivan teorijski i kritički odnos prema filmu.

Podeli na:

facebook twitter