Tagovi

ŽIVOT U RUKSAKU

U ponedeljak, 22. oktobra 2012. u klubu Omladinskog centra CK13 održano je veče putopisne poezije Maje Klarić i promocija njene prve knjige “Život u ruksaku”. Publika je na početku večeri imala priliku da pogleda istoimeni video rad u kojem Maja govori o svom shvatanju putovanja, njegovom značaju za pisanje i za život, o svojim iskustvima na putu i planovima za budućnost. Takođe, uz predstavljanje knjige, koja je pre nekoliko nedelja izašla u izdanju AGM Zagreb, i kojoj je ovo bila prva promocija, prikazane su i fotografije sa putovanja kroz Italiju, Španiju, Irsku i još nekoliko zemalja. Program je vodio Bojan Krivokapić.

Maja Klarić

Inače, Maja Klarić je rođena 1985. godine u Šibeniku. Putopesnikinja je. Proputovala je većinu zemalja Evrope, zagrizla u Aziju i Južnu Ameriku. Objavljivala poeziju u svim relevantnim hrvatskim književnim novinama i časopisima: Zarez, Quorum, Knjigomat, Poezija.

Zastupljena je u antologijama: Erato 2004 (Zagreb), Rukopisi 32 (Pančevo), Ja sam priča (Banja Luka), Sea of Words (Barselona) i Castello di Duino (Trst). Prevodi za časopise Riječi, Poezija i Libra Libera, novine Zarez, Treći program Hrvatskog Radija i izdavačku kuću Algoritam.

Nastupala je po Zagrebu, Splitu, Šibeniku, Umagu, Beogradu, Sarajevu, Trstu, Briselu, Salvadoru… Nagrađena je na međunarodnom pesničkom konkursu Castello di Duino (Trst, 2008), međunarodnom konkursu za kratku priču Sea of Words (Barselona, 2008), književnom konkursu Ulaznica 2010 (Zrenjanin).

Dobitnica je UNESCO-ve stipendije za rezidencijalni boravak u Brazilu, gde je napisala zbirku putopisne poezije.

Organizuje i međunarodni Festival aktivističke poezije Art Attack koji se održava u Zagrebu, kao i Književni susret “Šumski pjesnici” koji se održava u Grožnjanu.

Propešačila je 880km dug put Camino de Santiago u Španiji o kojem je napisala poetski putopis “Vrijeme badema”.Knjiga “Život u ruksaku” nalazi se na polici Aktivističke biblioteke CK13.

Podeli na:

facebook twitter