Tagovi

CK13 na BL-ART festivalu u Banjaluci

U okviru druge večeri Festivala BL-ART, u Studentskom pozorištu u Banjaluci, prikazan je kratki dokumentarni video rad o CK13. Trećeg dana, u Gradskom pozorištu Jazavac, u okviru Okruglog stola na temu “Javno dobro, alterkultura i zajedničko”, uz učesnike/ce iz OKC Abrašević iz Mostara, Metelkove i Roga iz Ljubljane, Udruge Rolando iz Dubrovnika, Inex filma i KC Rex-a iz Beograda i drugih, o Omladinskom centru CK13 govorio je Bojan Krivokapić.

BL-ART festival se održava u Banjaluci sa ciljem da promoviše banjalučke alternativne umetnike/ce i nezavisne oblike produkcije. U tom kontekstu, ali u kompleksnijem formatu, ove godine između 11. i 13. oktobra okupili/e su se različiti/e autori i autorke iz regiona, oko tema JAVNO DOBRO, ALTERKULTURA I ZAJEDNIČKO kako bi se putem dijaloga, različitih oblika aktivnosti i intervencija predočili regionalni problemi neimanja i/ili nestajanja alternativnih kulturnih prostora i okupacije javnog dobra i površina od strane kapitala.

Gosti i gošće iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine predstavili/e su svoje programe i inicijative putem prezentacija, izložbi, radionica, intervencija u javnom prostoru, što značajno doprinosi podizanju svesti građana i građanki o pravu na grad i javni prostor, ali i formiranju homogenije i produktivnije regionalne saradnje.

UNSA GETO je organizacija fokusirana na alternativnu kulturu i aktivizam, koja svojim radom nastoji da obezbedi neophodan prostor za rad umetnika/ca i njihovo delovanje približiti građanstvu kao pozitivnu pojavu.

(delovi teksta preuzeti sa http://slovo.ba/?p=635)

Podeli na:

facebook twitter