Tagovi

Promocija fanzina “Roki 2”

U subotu, 28. jula 2012. u CK13 održana je promocija prvog broja fanzina “Roki 2” koji je nastao u okviru projekta “Uradi sam-fanzin”. Uz promociju je organizovana i radionica pravljenja bedževa. Zainteresovani su naučili kako se prave bedževi pomoću prese za bedževe i učili jedni od drugih o idejama kako da naprave svoj jedinstveni bedž. Nakon završetka radionice usledio je poziv zainteresovanima da se priključe u pravljenju sledećeg broja fanzina.

Tokom prvog dela projekta “Uradi sam- fanzin” u organizaciji Omladinskog centra CK13 u maju ove godine, sedam mladih učesnika i učesnica upoznalo se sa aktivističkom štampom, streat art-om, samizdat kulturom, kao i praktičnim radom iz oblasti koje ih zanimaju. Tokom 7 dana, učesnici su osmišljavali, pisali, dizajnirali sadržaj prve publikacije, novog novosadskog fanzina. U toku nastavka projekta planiran je izlazak novih brojeva fanzina i uključivanje novih ljudi u njihovo kreiranje.

Pozivaju se: autori tekstova o alternativnoj lokalnoj sceni, aktivisti, strip crtači, grafičari, pesnici, i svi koji žive po “uradi sam” – da se uključe u pripremanje sledećeg broja novosadskog fanzina “Roki 2”.
Prijavite se na: uradisamfanzin@googlegroups.com

Podeli na:

facebook twitter