Tagovi

Novo u popularnoj muzici, 2. izdanje

Drugo muzičko izdanje “Novo u popularnoj muzici” nastalo je u okviru istoimenog rezidencijalnog programa koji propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Imajući u vidu dvosmislenost pojma popularno kao komercijalnog i autonomnog muzičkog izraza, program teži da markira progresivne tendencije u savremenoj muzici okupljajući kompozitore i muzičare čija dela reflektuju ovu napetost.
Iza koncepta “Orkestra namera” leži pretpostavka da je intencionalnost ta koja stoji u osnovi svakog muzičkog dela, ali kako smo usmereni na kolektivni rad, intencionalnost podrazumeva jednako učestvovanje svih. U jednakosti je opasnost jer sa sobom povlači i odgovornost za svaki gest, a i otvara perspektivu da je sve moguće.
Kako da se postavimo prema mogućem, koji je ulog u kolektivnom radu, šta je ono čime doprinosimo muzici i što nepovratno utiče na kolektiv? Slučajnost je jedino izvesna, zbog čega su namere od ključnog značaja u spontanom stvaranju i oblikovanju muzike. Pred vama su 40 minuta muzike koja referišu na ova pitanja.
Okupili smo muzičare koji do sada nisu radili zajedno, i koji dolaze iz različitih muzičkih miljea i praksi: nojz, džez, pank, stoner, impro. Željko i Ana su već duže vremena aktivni na novosadskoj alternativnoj sceni, u okviru bendova Casillas, Sell them Sin, Tentacle Wizard, dok je István Csík etabliran muzičar na novosadskoj džez sceni. 
 
Obim rada i saradnji Đovanija Di Domenika je znakovit, budući da se radi o muzičaru koji uživa društvo Akira Sakate, Džima O’Rurka, Keidžija Hanoa, Tatsuoa Jamamotoa, Džona Edvardsa, Krisa Korsanoa, Arvea Henriksena i drugih.
Izvođači:
Ana Dragićević – električni bas, pedale
Željko Diklić – električna gitara, sintisajzer, sempler, stilofon, pedale
István Csík   – bubnjevi i perkusije
Giovanni Di Domenico – fender rhodes, pedale
Snimljeno 4. i 5.11.2019. u Omladinskom centru CK13, Novi Sad
Snimanje, miks, mastering: Dimitrije Jakovljević
Koordinacija: Ozren Lazić
Dizajn: Borislav Prodanović
Izdavač i realizacija: Omladinski centar CK13
Izdanje je podržala gradska uprava za kulturu grada Novog Sada.
Disk se može besplatno preuzeti u prostorijama Omladiskog centra CK13, u vreme rada kancelarije, kao i tokom rada kluba.

Podeli na:

facebook twitter