Tagovi

Projekat “Tekst je prisutan” podržan od strane Ministarstva omladine i sporta

Književni projekat “Tekst je prisutan” podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Projekat je podržan na javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata za sprovođenje ciljeva nacionalne strategije za mlade i programa “Mladi su zakon”.

Projekat “Tekst je prisutan” sadrži se iz serije od četiri književne večeri koje će se održati do kraja godine u Omladinskom centru CK13, a na kojima će biti promovisana novija književna scena Srbije. Osim toga, projekat obuhvata i jednonedeljnu književnu koloniju koja će u drugoj polovini novembra biti održana na Andrevlju. Kolonija će okupiti dvanaestoro mladih ljudi koji se bave pisanjem, a koji će u intenzivnom radu na radionicama kreativnog pisanja imati priliku da se u potpunosti posvete svom radu. Predviđeno je da nakon završetka kolonija iz štampe izađe zbornik radova koji su tamo nastali.

Projekat “Tekst je prisutan” je osmišljen da istovremeno doprinese afirmaciji postojeće mlade književne scene u Srbiji, ohrabri druge mlade i neafirmisane literarne stvaraoce na kreiranje autorskih dela, kao i da afirmiše nove mlade autore i na taj način doprinese širenju književne scene i jačanju pozicije mladih u širem polju kulture u Srbiji.

 

Podeli na:

facebook twitter