Tagovi

Poziv za učešće na treningu “Practice Peace”

Ukratko

 • Datumi i lokacije: 28. oktobar – 03. novembar 2017. Križova, Poljska
  03 – 08. februar 2018. Novi Sad, Srbija

 • Ciljna grupa: 24 aktivista, edukatora, studenata, nastavnika itd.
 • Teme: konfliktni menadžment, diskrimincija, izgradnja mira
 • Učesnici iz: Nemačke, Turske, Jermenije, Kosova, Poljske i Srbije (četvoro iz svake zemlje, učesnici moraju biti stariji od 18 godina, gornja granica ne postoji)

Zainteresovani popunjavaju prijavni formular na engleskom jeziku koji se nalazi ovde.

Rok za prijave je 25. septembar 2017. godine. Izabrani učesnici će biti kontaktirani do kraja septembra.

Šta je “Practice Peace”?

Practice Peace je trening na temu diskriminacije, menadžmenta konflikta i mira, koji se održava u dve faze, sa učesnicima iz Nemačke, Turske, Jermenije, Kosova, Poljske i Srbije.

U prvoj fazi, učesnici će imati priliku da putem igre simulacije učestvuju u scenariju konflikta iz Severne Irske i preuzmu uloge osoba iz stvarnog života. Zajedno će steći dublje razumevanje društvene, religiozne i političke diskriminacije i razviti strategije efetkivnog suočavanja sa diskriminacijom. U drugoj fazi, oni će imati priliku da razviju metode za borbu protiv diskriminacije koje će usvojiti u sredinama iz kojih dolaze.

Zašto igra simulacije?

Igra simulacije predstavlja repliku segmenta realnosti. Učesnici preuzimaju ulogu i pokušavaju da reše specifičan problem, u saradnji i kroz igru. Na ovaj način metod promoviše: kontakt, izgradnju samopouzdanja i saradnje, bolje razumevanje dinamike konflikta i učesnika u njemu, volju za kompromis i rešavanje problema, samorefleksiju, veštine nošenja sa konfliktom i razvoj ličnih veština. Iskustvo donosi ličnu vezu sa pregovaranjem u slučaju konflikta i dugoročnu impresiju onima koji učestvuju.

Koji su ciljevi projekta?

Cilj projekta Practice Peace je osnaživanje učesnika da se efektivno suočavaju sa diskriminacijom u sopstvenom lokalnom kontekstu. Preciznije, učesnici će steći dublje razumevanje diskriminacije u svim njenim formama, razviti metode obrazovnog rada, ideje za lokalne projekte u oblasti anti-diskriminacije i konfliktnog menadžmenta.

Koja je ciljna grupa projekta?

Ciljnu grupu projekta čine posvećeni i entuzijastični mladi (i ne tako mladi) aktivisti, edukatori, studenti, nastavnici i druge zainteresovane osobe koje žele da prenose znanja koje steknu tokom treninga.

Kriterijumi za odabir učesnika/ca su:

 • da imaju 18 ili više godina
 • da im je trenutno boravište na teritoriji Srbije (državljanstvo je irelevantno, ovaj kriterijum se odnosi samo na boravište!)
 • dobro znanje engleskog jezika (čitav program je na engleskom jeziku)
 • mogućnost prisustva u obe faze treninga
 • zainteresovanost za teme projekta, kao i širenje znanja stečenih na projektu u lokalnoj sredini

Troškovi učešća

Troškovi vize mogu biti u potpunosti refundirani. Putni troškovi za učesnike iz Srbije mogu biti refundirani u maksimalnom iznosu do 275 EUR za trening u Poljskoj, dok se za trening u Novom Sadu putni troškovi ne refundiraju učesnicima iz Srbije. Participacija koja pokriva oba treninga za učesnike iz Srbije iznosi između 50 i 70 EUR, u zavisnosti od mogućnosti, a uključuje smeštaj i ishranu tokom trajanja oba treninga. Participacija se ne plaća unapred već se odbija od refundacije putnih troškova. Putni troškovi se refundiraju tek nakon povratka iz treninga u Poljskoj i uplaćuju se na devizni račun. Učesnici sami organizuju svoje putovanje, uz konsultacije sa organizatorima treninga u Križovi.

Više o projektu pročitajte ovde: PP2017_Call for Application.

Ako imate dodatna pitanja, možete nam pisati na mail: pr@ck13.org

 

logo_kreisau_initiative Header21

Podeli na:

facebook twitter