Popečitelji
Muzički događaj, Žurka 13. Apr 19. 18:00

Tagovi

Popečitelji za 12 godina Crne kuće

Pozivamo vas na događaj kojim će biti obeleženo 12 godina od otvaranja Omladinskog centra CK13, u sklopu koga će biti održan koncert kragujevačkog benda Popečitelji, koji proslavljaju 25 godina rada i 15 godina od izlaska albuma “Ko radi?”.

Ovo će, takođe, biti i peti, jubilarni nastup Popečitelja u Crnoj kući!

 

Kompletan program:

Projekcije kratkih dokumentarnih i igranih filmova iz SFRJ perioda

Umetnička instalacija “FilodenDRON”

Izložba “signal-iza-C-i-JA” Vladimira Milojkovića u Galeriji CK13

18:00 Otvaranje bašte CK13

19:00 Predstavljanje publikacije “Živa ograda” 

20:00 Zajednička veganska večera u organizaciji Otvorene kuhinje CK13

21:00 Drum Circle 

22:00 Popečitelji

Slavljeničko okupljanje počećemo od 18 časova u našem dvorištu, bez obzira na vremenske prilike. Ovaj događaj iskoristićemo i za predstavljanje publikacije “Živa ograda”, koju smo izradili sa našim saradnicima i saradnicama iz inicijative “Ne damo Livadicu!”, a u kojoj tematizujemo aktuelne borbe za zelene površine u Novom Sadu. Volonteri Otvorene kuhinje CK13 pripremiće rođendansku vegansku večeru, a nakon toga očekuje vas performans Drum Circle, u kome ćete i sami moći da učestvujete. Radi se o improvizaciji na perkusijama i melodijskim instrumentima, tako da vas pozivamo da sa sobom poneste odgovarajuće instrumente, predmete i igračke za ovu svrhu. Za kraj večeri očekuje vas već najavljeni koncert benda Popečitelji!

Tokom celog trajanja događaja imaćete priliku da posetite izložbu Vladimira Milojkovića u našoj galeriji na spratu kuće, takođe biće organizovana i projekcija kratkih dokumentarnih i igranih filmova iz SFRJ perioda koje je pripremio Dejan Radosavljević, a ekipa koja organizuje Večeri Dron Muzike pripremiće “FilodenDRON”. Radi se o umetničkoj instalaciji Milana Milojkovića gde će uz pomoć par pribadača zabodenih u tkivo biljke publika moći da čuje muziku filodendrona (Biologija živa bića tretira kao biohemijske, a oni su ustvari elektro-magnetni sistemi. Sokovi filodendrona su kondenzatori naelektrisanja koje biljka usmerava prema svojim potrebama i ciljevima u životu. Naš sistem sonifikuje kretanja telesnih sokova filodendrona).

*Večera i ulaz na koncert se plaćaju donacijama

 

 

Podeli na:

facebook twitter